Recensie Ignite + Misconduct + State Of Mind in Metropool

Zaterdagavond stonden drie bands klaar voor een avondje hardcore en punk in het Metropool in Hengelo.

De aftrap was voor State Of Mind. Deze Nederlandse heren spelen naar eigen zeggen normaal niet voor dit soort grotere zalen, maar het lukt hen goed het podium te vullen. Vooral de zanger laat geen plekje van het podium onbenut en zorgt voor een energieke sfeer op het podium. Dat wordt helaas niet gereflecteerd door de zaal. De band speelt nummers als "Justify" en "The force inside" en een cover van The Clash, "White riot". De hardcore mentaliteit wordt nog even ondersteund als Wilders-stemmers de deur wordt gewezen. Persoonlijk was ik niet zo onder de indruk van de muziek, maar de band weet zich goed staande te houden voor dit statische publiek en doet hun eigen ding met plezier en dat moet je eigenlijk alleen maar kunnen waarderen.

De tweede band vanavond is Misconduct uit Zweden. Deze heren staan al enkele jaren in mijn CD collectie, maar ik had ze nog niet live gezien. "We're all the way from Sweden so please take 10 steps forward", roept de zanger, maar tervergeefs. In het begin klinken de gitaren wat zacht en overheersen de vocalen, maar dat wordt later hersteld waardoor het geheel behoorlijk dicht bij het CD geluid komt. Hoewel de zang niet altijd even zuiver is, maakt het in het geheel niet erg veel uit.
De band speelt zowel oude als nieuwe nummers. Van het album "One step closer" komen onder andere "Naya", "Family" en "I close my eyes" voorbij. Hoe verder de band in het optreden komt hoe beter ze gaan klinken. Op verzoekjes als 'circle pits' wordt helaas niet gereageerd, waardoor een echt feestje voor het grootste deel van het publiek uitblijft. Misconduct heeft ook een boodschap over het 'side by side' gebeuren en verrast aan het einde met het ballad-achtige "Side by side part II" gevolgd door "Side by side". Een goed optreden van een band met duidelijk veel ervaring.

Afsluiter is Ignite. Dat de band een goede show neer kan zetten had ik al eens mogen ervaren en vanavond is het ook niet anders. Ignite overheerst gewoon op het podium. Met een perfect geluid en precies het juiste gehalte energie speelt de band vanavond met drie gitaristen (waardoor de band nu met zes man op het podium staat) een moddervette show. In het begin speelt Ignite nog volgens de setlist, maar verder het optreden in worden verzoekjes uit het publiek gevraagd en gespeeld, zoals "Embrace".
Uiteraard komen de nummers voorbij waar iedereen op zit te wachten zoals "Bleeding", "Fear is our tradition", "Who sold out now", "Know your history", "Run", "Let it burn", "My judgement day" en natuurlijk de U2 cover "Sunday bloody Sunday". Zanger Zoli Teglas geeft aan dat iedereen een beetje schor is van het slechte weer, maar daar valt eigenlijk niks van te horen. Na iets meer dan een uur, waarin Obama het ook nog even moet ontgelden omdat hij niks aan de BP olievlek zou doen, houdt de band het voor gezien. Een optreden van Ignite was al en blijft gewoon een aanrader.

1 opmerking:

v zei

Ik heb de laatste cd van Ignite helemaal grijs gedraaid, maar ik had ze nog nooit gezien. De eerste 2 bands deden me niet zoveel, maar Ignite was geweldig. Zoli's solowerk is ook erg goed trouwens. Wel ietsje rustiger dan Ignite, maar dat kan hij makkelijk aan met die stem van em.....op naar 36 Crazyfists volgende week...