16-03 Nailpin - Atak, Enschede

Gisteravond stond het poppodium Atak, in Enschede, in het teken van de strijd tegen AIDS. In het kader van Dance4life vond er het festival Red Ribbon Rock plaats, waarvan de opbrengsten ten goede kwamen van Dance4life.
Zowel regionaal talent als internationaal kwam aan bod op deze avond. Doordat er in twee ruimte tegelijk opgetreden werd was het helaas niet mogelijk alles te bekijken. Afsluiter van de avond was de belgische band Nailpin (oa. bekend van de MTV serie “Road rally”). Als pas om half twaalf op het grote podium Mala Vita begint aan haar show lijkt het er op dat het laat gaat worden. Mala Vita maakt een mix van ska, punk, reggae en gooit daar nog een accordeon doorheen, waardoor het een folk-achtig geheel lijkt. De band krijgt het publiek deze avond voor het eerst behoorlijk in beweging met hun swingende nummers.
Pas om kwart voor één kan Nailpin van start gaan. Het is laat en de meeste mensen hebben er al 3 tot 4 uur op zitten. De zanger vraagt of Enschede nog wel wakker is en een energieke show barst los. De rockende pop-punk van klinkt goed, ondanks dat het geluid duidelijk (gezien ook de reacties van het publiek) te hard staat. De band klinkt bij vlagen als bands als LostProphets en de nummers zijn erg toegankelijk. Ondanks dat ik niet erg bekend ben met het materiaal van deze band herken ik wel enkele songs van het nieuwe album “White lies & Butterflies”, die ook op de myspace-site van de band staan. Shaun (zanger) maakt goed contact met het publiek en is een waar boegbeeld voor de band vol met energie, waarvoor het podium bijna te klein is. “Het is hier klein maar gezellig”, zegt hij. Het lijkt erop dat de band de set-list er vanavond niet geheel door heen krijgt. Na zo’n drie kwartier spelen moet de band er namelijk helaas mee ophouden, waarschijnlijk omdat zij pas laat konden beginnen. Een goede show, deze band moet zeker nog een keer terug komen.

Geen opmerkingen: