27-04 LostProphets - Melkweg, Amsterdam

Afgelopen vrijdag speelde LostProphets in de Melkweg in Amsterdam. Support die avond was de band Dopamine uit Wales. De band straalt tijdens haar optreden erg veel energie uit en weet het publiek ook goed mee te krijgen. De openingsnummers van de band klinken erg matig. De sound doet vooral denken aan Amerikaanse punk-rock bands van een paar jaar terug. Halverwege het optreden komt de band iets overtuigender over en bouwt live haar eigen nummers ook verder uit dan op de CD, wat wel wat aan het live gebeuren toevoegd.

Na Dopamine wordt het geduld van de fans van LostProphets op de proef gesteld, wanneer het lang wachten is. Als het licht uit gaat en het publiek begint de band toe te schreeuw en te klappen komt de band ook niet op. Het enthousaisme daalt even weg, maar als kort daarop de band dan opkomt verandert de Melkweg in korte tijd in een broeiende beukende menigte. LostProphets is live een erg goede band die veel ervaring en professionaliteit uitstraalt, maar tegelijkertijd erg dicht bij het publiek staat. Mensen worden het podium opgetrokken, de zanger duikt enkele malen het publiek in, het kan allemaal bij LostProphets.
Het geluid vanavond is voornamelijk achterin goed. Voorin is het echter de bastonen die overheersen, maar dat is daar ook niet erg belangrijk omdat het daar meer om de sfeer draait. Ieder nummer gaat het er stevig aan toe, zelfs op nummers als “Last summer”. De nummers van vanavond komen van alle albums van de band en ieder nummer wordt met evenveel enthousiasme ontvangen. Ook wordt het publiek getrakteerd op een nieuw nummer “Next stop atrocity” (komt op het net ook voor met titel “Next stop atro city”). De band gaat deze zomer de nieuwe CD opnemen. Het nummer klinkt erg hard en rauw met een hoog aantal screams vergeleken bij het laatste materiaal van de band. Het nummer wordt door de zaal goed ontvangen. Afsluitend nummer van de avond is ShinobiVSdragonninja. “Last chance to dance”, zegt de zanger en alsof iedereen braaf gehoorzaamd gaat de hele zaal nog één keer volop in beweging. Dit was mijn tweede LostProphets concert en ik kan alleen maar weer concluderen dat een LostProphets-concert gegarandeerd staat voor een geweldig feestje.


http://www.myspace.com/dopamine
http://www.myspace.com/lostprophets

Geen opmerkingen: