Review Travis in de Melkweg

Dinsdagavond speelde de Schotse indie/britrockband Travis in de Melkweg, Amsterdam. Hoewel Rockascene normaal wat hardere bands behandeld was dit toch een goede show voor een review. Travis kreeg bekendheid met de singles "Sing" en "Why does it always rain on me?". Toen daarna de plaat "12 memories" uitkwam bleef de echte grote doorbraak uit. Misschien omdat deze band geen stadion band is zoals Coldplay maar gewoon vier simpele jongens uit Glasgow.
De show van dinsdagavond was geheel uitverkocht, tot verbazing van de band zelf. De opkomst was tamelijk uniek, doordat de band van achter uit de zaal naar het podium kwam, dwars door een volle zaal met fans. De band werd vergezeld door ene Klaus uit Zweden die de toetsen voor zijn rekening nam, omdat Travis niet voorzien is van een vaste toetsenist.

De band opende met "Selfish Jean" van de nieuwe CD "The boy with no name" die vorige maand uitkwam. Opvallend was dat er ook veel oud materiaal gespeeld werd, maar eigenlijk maar één nummer van "12 memories". Stevig rocknummers ("Eyes wide open", "All I wanna do is rock") en ballads ("As you are", "Driftwood","Battleships") wisselden elkaar in een evenwichte setlist af, wat zorgde dat de band door de gehele show heen bleef boeien. Ook nam de band rustig de tijd om wat te grappen met het publiek en beklom gitarist Andy nog de trappen naar het balkon met zijn gitaar. Een opvallend mooi moment was wanneer zanger Fran op zijn semi-akoestische gitaar "Flowers in the window" zong, omringt door de bandleden die lalala's deden.
Het publiek was erg dankbaar in de vorm van applaus maar kwam verder amper in beweging. Dat hebben we bij Travis toch wel eens anders gezien. Aan het eind krijgt de band de hele zaal toch nog aan het springen op de afsluiter "Why does it always rain on me?", wanneer zij grappend dreigden met een verstopte sniper die het gemunt heeft op niet springende mensen.

Travis gaf een goed optreden, is erg goed met het publiek en heeft er naar al die jaren duidelijk nog erg veel plezier in. De band beloofde binnen enkele maanden ons land weer aan te doen.

www.travisonline.com
www.myspace.com/travis

Geen opmerkingen: