Review Gorefest in Metropool, Hengelo

Sinds enkele weken is het album "Rise to ruin" uit van de Nederlandse death-metal band Gorefest. Tijd voor een nieuwe tour en dus tijd voor try-outs. De tweede try-out vond plaats in Metropool, Hengelo (ov). De wachtrij was nogal lang waardoor het even duurde voor iedereen uiteindelijk dan ook binnen was. Gorefest begon daardoor 45 minuten later.
De band begon met "The Glorious Dead", maar daar kreeg je achter in de zaal maar erg weinig van mee. Beetje bij beetje werd het geluid beter, maar vooraan staan garandeerde een echt goed geluid (het licht was erg goed vanavond, complimenten aan de man achter het licht). Bij het vijfde nummer werd dan het nieuwe album aangeboord met "Revolt" en daarna "Rise to ruin". De band klinkt erg strak en de nummers klinken erg goed. Het publiek reageert amper, maar dat komt misschien omdat er geen opwarmer/voorprogramma is. Halverwege de show vormt de eerste pit en tegen het einde van de show is deze al een stukje groter. Wat opvalt is dat Gorefest ook nog altijd de mensen trekt die er bij de eerste albums al bij waren, maar ook steeds nieuwe fans binnen haalt.
Klassiekers en nieuwe nummers wisselen elkaar af. Een iets kortere versie van het nummer "Babylon's whores" en "The war on stupidity" van het nieuwe album worden ook nog gespeeld.
Bijna een uur en een kwartier speelt de band in het broeierige Metropool. Gorefest bespeelt voornamelijk instrumenten en amper het publiek. Het past misschien ook wel niet bij de band om te vragen wat men er van vindt en of ze het nog naar hun zin hebben. Als ze na 13 nummers achter het podium verdwijnen wordt er nog om meer gevraagd. De vraag is even of Gorefest nog meer komt brengen want het is echt verschrikkelijk warm in Metropool. Maar kort daarna verschijnt de band om nog af te ronden met "Speak when spoken to" (ook van "Rise to ruin") en "Confessions of a serial killer". Een geslaagde strakke try-out. En ook het album "Rise to ruin" is zeker de moeite waard!

Geen opmerkingen: