Rockin' Duchenne in De Tamboer

Gisteravond vond in Theater de Tamboer, Hoogeveen het benefiet rockgala ‘Rockin’ Duchenne’ plaats. De ziekte van Duchenne is een spierziekte. De opbrengsten van de avond gaat naar de stichting van ouders van Duchenne-patiënten die onderzoek naar deze ziekte steunen. Het festival is georganiseerd door John Linde, die zelf aan deze ziekte lijdt. Alle bands die avond speelden geheel belangeloos.

De aftrap is voor de jonge band I Kissed Charles (IKC) uit Meppel. IKC bestaat zo’n 1,5 jaar en speelt naar eigen zeggen ‘synthpop’. Wat een leuke band is dit! In het geluid is duidelijk de invloeden van bands als Motion City Soundtrack en Hellogoodbye terug te horen. In Amerika is deze soort muziek al enkele jaren populair, maar in Nederland zie je nog niet veel van dergelijke bandjes op de podia. IKC zou met haar geluid goed passen in de stal van Drive-Thru Records. De band klinkt goed, de nummers zijn catchy (erg belangrijk in dit genre) en slaan direct aan bij het publiek terwijl de zaal langzaam steeds voller begint te lopen. Een goede opener dus. De band lijkt zich goed thuis te voelen op het podium. Aanstaande week komt de gelijknamig EP uit van I Kissed Charles. Zeker een band om in de gaten te houden! http://www.myspace.com/ikissedcharles

Daarna is het de beurt aan El Pino & The Volunteers die met hun zeer Amerikaanse folk klinkend geluid een vlekkeloos optreden geven. Aangezien Americana niet bepaald het genre van deze site is verder geen uitgebreide review, maar zeker een goede band op dit festival. Het publiek vermaakt zich duidelijk erg goed.

Special guest vanavond is Francis Healy, zanger van de Schotse band Travis. Healy verzorgt deze avond een solo-set van 45 minuten. Dit doet hij grotendeels akoestisch (alleen het nummer “All I wanna do is rock” speelt hij elektrisch). Voor de echte fan was deze avond bijna een kleine geschiedenisles over Travis en Healy zelf. In chronologische volgorde van schrijven speelt hij enkele nummers van Travis. Bij ieder nummer haalt hij een klein zwart boekje tevoorschijn met wat aantekeningen erin en vertelt daarna kort waar en waarom hij het nummer heeft geschreven. Setlist voor die avond:

20
All I Wanna Do is Rock
Blue Flashing Light
Writing to Reach You
Driftwood
Turn
Sing
The Humpty Dumpty Love Song
Why Does it Always Rain on Me?

Doordat het podium laag is en de toeschouwers zo dicht bij kunnen staan is het bijna een intieme één-op-één sessie met de zanger en hij laat dan ook een zeer goede indruk achter.

The Heavens Devils pluggen in en gaan er direct stevig tegen aan. De band speelt stevige rock ’n roll met een lekkere stoner sound waardoor je eigenlijk niet stil kan blijven staan. Alles klopt eigenlijk aan deze band: de naam, de outfits, de songs en teksten. Deze band weet het publiek dan eigenlijk ook direct voor zich te winnen. Zanger Zed is een goede frontman en met zijn opvallende stem geeft hij een lekkere ruige stempel aan het geheel. Leuke band om te zien en wederom een sterke band binnen de line-up van die avond. http://www.myspace.com/theheavensdevils

Na deze vier bands volgen nog blues-gitarist Ralph de Jongh, T-99 en Agua de Annique, maar deze heb ik helaas moeten missen. Desondanks kan ik concluderen dat hier vanavond een misschien niet alom bekende maar toch supersterke line-up stond.

Geen opmerkingen: