Recensie Emery + Kid Down - Sugar Factory, Amsterdam

Gisteravond vond het concert van Emery plaats in Sugar Factory in Amsterdam. Het concert was geheel uitverkocht. In het voorprogramma stond de Zweedse band Kid Down. De (nog aardig jonge) mannen komen stil het podium op en op dat moment weet ik nog niet echt wat ik van de band mag verwachten. De albums klinken erg Amerikaans en voelen wat overgeproduceerd aan. Live klinkt Kid Down erg goed. De vocalen zijn verrassend goed, lekker helder en vooral de samenzang klinkt goed. Zanger Eric klinkt precies zoals op het album, haalt alle lange halen. Alles bij elkaar klinkt de band zeker beter dan de gemiddelde pop-punk band. Live klinkt de muziek niet zo glad als op de albums, er is meer ruimte voor de bas waardoor het misschien nog wel wat lekkerder swingt dan op het album. De band speelt in het half uur dat ze op het podium staan onder andere: "Be safe", "I'll do" en het catchy "I'm your villain", dat door de hardere bass eigenlijk nog beter uit de verf komt dan op het album. Tussen de nummers door wordt er nog wat stuntelig verwezen naar de merchandise-stand. Kid Down houdt zich niet erg veel bezig met het publiek, maar klinkt live gewoon goed en als je de albums leuk vindt is het live nog eens extra lekker.

Het publiek komt echter toch duidelijk voor Emery. Opvallend is dat de band zo populair is onder het publiek, waarvan een groot deel alle nummers mee kan zingen. Ik ken de band al een aantal jaren, maar een optreden als gisteravond had ik er niet achter gezocht. Emery werkt eigenlijk met drie sets aan vocalen. Toby Morell en Devin Shelton nemen om de beurt de microfoon om nummers als eerste zanger te zingen, daarbij wisselen ze dan ook de bass-duties uit aan elkaar. Ze wisselen op die manier ongeveer om de 3 a 4 nummers. Josh Head verzorgt de toetsen/electronica maar is ook de screamer. Hij stuitert het podium over met genoeg energie voor de hele band. Maar de rest beukt er net zo hard op los. Het hele optreden laat zien dat de band live zoveel meer is dan alleen hun tracks (die opzich al goed zijn). Het is dan ook erg leuk om deze band aan het werk te zien, het Head als grote aandachtstrekker. De nummers klinken allemaal erg goed, de vocalen zijn duidelijk en sterk. Emery maakt ook goed contact met het publiek en weet deze dan ook goed te vermaken. De band speelt nummers als "Studying politics", "Listening to Freddie Mercury", "The smile, the face", "Edge of the world", en als encore "Walls". Het enige wat op te merken valt aan het optreden is dat het maar 45 minuten duurt. Dit is wel jammer, aangezien de band genoeg materiaal heeft om uit te putten. Voor de rest is een optreden van Emery een echte aanrader.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Goede recencie!
Ik war dabie, was erg goed concert. Ofwel me centjes waard! vond het optreden id super! Die Josh was me toch vet, liep daar over het podium te huppelen. Hij leek net zo'n "Jezus".

Na de show heb ik zijn handtekening gevraagd. En nog wat vragen gesteld. Dit was zijn 3de keer door europa, en ze wilde hier eigelijk nog wel een keer optreden. En op mijn vraag hoe goed was het publiek tov andere optreden van een schaal van 0 naar 10 was het een 8+.

Rockascene zei

Bedankt voor je reactie. Tof dat je ze na de tijd nog even hebt kunnen spreken!